Hlavní informace

1. ročník soutěžní přehlídky fotografií na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT v Praze, kterou k 60. výročí FJFI ČVUT organizuje katedra jazyků FJFI

Fotosoutez FJFI 2015Zapojte se s námi do fotosoutěže pro studenty a zaměstnance Jaderky. Řada studentů či zaměstnanců vyráží různě do zahraničí a kromě odborných zážitků si často přiváží i spoustu fotografií. Pojďte se o ně podělit s ostatními Jaderňáky. 

Pojďme prezentovat fotografické tvorby vás, našich studentů a zaměstnanců, kteří kromě technických, pracovních a odborných aspektů dokáží i vnímat krásu krajiny a zajímavých lidí, se kterými se setkali na zahraničních pobytech.

Zároveň zahraniční studenti školy zde mohou svým pohledem představit zemi, ze které pocházejí, a přiblížit její krásy českým kolegům. 
The foreign students can introduce their beautiful countries and show the others the places they come from.

Výstavní kolekce bude tvořena fotografiemi autorů, o nichž si myslíme, že jsou schopni přistoupit k zadání tvůrčím a zajímavým způsobem. Důležité je, zda máte chuť, nadšení, nápad a chcete se podílet na vzniku zajímavé výstavy k 60. výročí FJFI.

 Kategorie soutěže:

  1. Ze stáží a pracovních pobytů FJFI - z cest našich studentů a zaměstnanců

  2. Zahraniční studenti FJFI představují svou zemi

Podmínky soutěže:

  1. Každý účastník může zaslat maximálně 5 snímků do své kategorie. Tematicky ucelený soubor do 5 snímků se počítá jako jedna fotografie. Doporučujeme, aby soubor více fotografií byl ucelený obsahově, obrazově i formálně.
  2. Každý autor zašle náhledy svých fotografií (souborů fotografií) spolu s přihláškou v elektronické podobě na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Náhledy budou použity pro konečný výběr autorů a případně pro propagaci výstavy. Náhledy a přihlášku, prosím, posílejte do 5. 10. 2015. Přihláška ke stažení ZDESoutěž prodloužena do 20. 10. 2015!
  3. Doporučená velikost náhledů je 1 000 bodů (delší strana).
  4. V týdnu 6. - 11. 10. porota ve složení zástupce katedry jazyků, Propagace, děkanátu FJFI ČVUT a profesionálního fotografa vybere fotografie k ocenění a další, které budou vystaveny v obou budovách FJFI ČVUT v Břehové i Trojanově ulici. V každé kategorii bude udělena 1., 2. a 3. cena a maximálně 2 čestná uznání. Porota si vyhrazuje právo některou z cen neudělit, eventuálně ceny spojit. Může také vyjmout z cyklu nebo seriálu jednotlivé fotografie a hodnotit je jako samostatné snímky.
  5. Vybraní autoři budou požádáni o rychlé zaslání fotografií v plné velikosti a rozlišení. FJFI ČVUT zajistí tisk všech fotografií pro výstavu v maximální velkosti 30 x 45 cm.
  6. U vítězných a vystavených snímků si pořadatelé vyhrazují možnost jich využít při propagaci soutěže a s ní souvisejících aktivit.

Ceny:

  1. cena v každé kategorii - poukázka na fotografické zboží nebo služby v hodnotě 3.000,- Kč

  2. cena v každé kategorii - poukázka na fotografické zboží nebo služby v hodnotě 2.000,- Kč

  3. cena v každé kategorii - fotografická publikace v hodnotě do 1.000,- Kč

 

Kalendář soutěže:

Příjem fotografií:

Zasedání poroty:

Slavnostní předání cen a vernisáž výstavy:

Trvání výstavy:

21. 4. - 20. 10. 2015

do 26. 10. 2015

18. 11. 2015

18. 11. 2015 - 22. 1. 2016

 

 

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.